>>> Alles wat jij moet weten voor je een chihuhua puppy koopt

De Chihuahua kopen

Waar moet je op letten bij defokker:

De puppytijd

Een chihuahuapup hoort zo lang mogelijk bij de moeder te blijven en kan vanaf een week of 10, mits voldoende zelfstandig etend, naar de nieuwe eigenaar. In veel boeken wordt over het psychologisch effect schrijvend, vermeld dat de meest geschikte tijd om het nest te verlaten omstreeks de zesde week is. Dan is het socialiseren gemakkelijk. Dat is juist en geldt zeker voor de grotere rassen. Maar een chihuahua van ongeveer een kilo die van heimwee niet eet, weegt al heel gauw te weinig!! Een goede fokker weet rond die tiende week samen met u een geschikt verhuismoment te vinden.

Check goed:

  • Ingevulde stamboom
  • Registratie formuluer

Alles moet ingevuld zijn en kloppen. Neem hier rustig je tijd voor. Laat je niet ophaasten. Een goede fokker heeft hier juist respect voor en legt je waarschijnlijk zelfs alles uit als je voor het eerst een chihuahua koopt. Klik naar hondenpaspoort voor een goede lijst voor wat betreft het paspoort.

En ook het boekje van Cindy Groen geeft je stap voor stap tips. Je kunt hier het boekje bestellen en meer lezen over de aanschaf.

PS als je het boekje niet goed vind krijg je je geld terug, dat trok ons in eerste instantie over de streep.

Comments are closed.