>>> Alles wat jij moet weten voor je een chihuhua puppy koopt

De opvoeding

Een échte hond

Sommige mensen doen misschien wat lacherig over de chihuahua maar die vergissen zich wel degelijk! De Chihuahua is een échte hond. Ze zijn waakzaam en blaffen bij onraad. Maar ze gaan een confrontatie (met vaak grotere honden) zeker niet uit de weg. Mede daarom is het waarschijnlijk ook zo’n populair hondje. Het blaft tegen vreemden en is superlief tegen zijn baasje. Maar naast het feit dat het een échte hond is, is zijn uiterlijk natuurlijk de onbetwistbare reden waarom iedereen zo dol is op dit hondje.

Opvoeding

Net als elke hond heeft ook de chihuahua een goede opvoeding nodig. Omdat iedere hond anders reageert op training bevelen wij het e-boekje van Chihuahua expert Cindy Groen aan. Hierin wordt stapsgewijs precies beschreven hoe jij je hondje zo kunt opvoeden dat je hem of haar moeiteloos overal mee naar toe kan nemen.

Veel mensen nemen aan dat het gemakkelijk is om zo’n klein hondje op te voeden. De realiteit is echter dat men zich constant laat misleiden door zijn kleine postuur en daardoor de opvoeding niet serieus neemt.

De chihuahua is (net als iedere andere hond) erg gebaat bij een duidelijk en welopgevoede levenstijl. Een echte win-win situatie. De chihuahua is blij en jij bent blij.

Natuurlijk is een puppy cursus ook heel goed. Maar je chihuahua heeft echt wat extra hulp nodig en als je niet vroeg begint wordt het bijna onmogelijk om je hondje nog op te voeden. Je hebt allerlei online trainingen zoals www.hondentraining.com wij bevelen De Wereld van de Chihuahua aan.

Comments are closed.