>>> Alles wat jij moet weten voor je een chihuhua puppy koopt

Gezondheid van de Chihuahua

Gezondheid

De Chiuahua is een makkelijk te ‘groomen’ hond. Een kortharige chihuahua borstel je 1 x per maand en een langharige chihuahua 1 x per dag. Maar gezien zijn formaat ben je daar niet zo lang mee bezig. Ook het baden van het hondje is niet zo’n probleem. Hup in de gootsteen beetje wassen, afdrogen en klaar is kees 🙂 Ook speciale voeding als Royalcanin is erg gemakkelijk en voordelig.

Ze kunnen 15 tot wel 17 jaar oud worden. De oogjes kunnen soms wat droog worden daar moet je goed op letten. Ook hebben ze dat schattige korte neusje. Dat leidt echter soms tot een zware ademhaling en als ze liggen te slapen kunnen ze soms snurken. Je kunt tegenwoordig zelfs Medpets.nl, uw dierenarts online online een dierenarts raadplegen!


Draag je hondje niet al te vaak want dan worden ze lui en dik. En wie wil er nou een dikke chihuahua?! Gebruik liever een harnasje in plaats van een halsbandje als je met hem of haar gaat lopen dat is net wat veiliger. Je kunt tegenwoordig ook je chihuahua verzekeren. Bijvoorbeeld een Chihuahua verzekering bij Petplan een duidelijke verzekeraar.

Comments are closed.